Despre mine

Fotografia mea
nutritie.wellness.micu@gmail.com (http://www.facebook.com/nutritiewellness.micu)

marți, 26 octombrie 2010

Drenajul limfatic

Desigur, se vorbeste mult despre drenajul limfatic, dar nu multi tehnicieni practica acest tip de masaj. Pe de o parte, este vorba despre durata unei sedinte, peste 2 ore si 30 de minute pentru un masaj general, pe de alta parte, este vorba despre o tehnica speciala care poate fi destul de solicitanta pentru terapeut.
Insa, dincolo de aceste inconveniente, terapia este minunata in:

- tulburarile de natura venoasa sau arteriala ale membrelor inferioare
- recuperarea pacientilor care au suferit operatii de implant de grefe cutanate
- tratamentul inflamatiilor cu nivel proteic inalt
- faza initiala in edemele venoase sau limfatice
- tratamentul leziunilor cutanate
- recuperarea sanatatii membrelor dupa insuficiente arteriale sau venoase
- relaxarea totala a organismului prin manevrele blande si ritmul lent
- eliminarea toxinelor din tesuturi

Are un efect de regenerare a tesutului cutanat si subcutanat prin activarea circulatiei limfei prin capilare. In acelasi timp, are loc un proces de detoxifiere si curatare a tesuturilor.
Spre deosebire de circulatia sangelui, care se face cu ajutorul inimii (care actioneaza ca o pompa), prin vene si artere, limfa (cealalta componenta a sistemului circulator) are o viteza foarte redusa, nu beneficiaza de nici un fel de propulsie, iar vasele colectoare prin care se deplaseaza ajung la dimensiunea maxima de 2mm.
In aceste conditii, tehnicile de drenaj limfatic pot impiedica formarea de staze limfatice, mai ales la nivelul membrelor inferioare.
Se poate executa si drenaj limfatic regional, la nivelul unor segmente ale corpului (ex. fata, sani, membre superioare etc.), reducandu-se astfel durata unei sedinte.
Pentru o persoana sanatoasa, recomandam o sedinta de drenaj limfatic pe luna, profilactic. Persoanele care sufera de diverse afectiuni vor primi tratament personalizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu